FÅ OFFERT
Entreprenörens smarta argument för att installera solceller på företaget

Entreprenörens smarta argument för att installera solceller på företaget

2020-04-06
/
av
Ecokraft
I kategorin

Som företagare så kan beslutet om att investera i solceller till sitt företag kännas som ett riskabelt beslut i en komplex och förvirrande marknad. Man har kanske hört om riktigt stora företag som investerat i solceller, men tänkt att det inte är något för små eller medelstora organisationer. 

Kanske tänker man att man ska installera solceller någon gång framtiden, när företaget har råd att göra en större investering i något som verkar vara ett klokt miljöval, snarare än ett strategiskt ekonomiskt beslut.

Men då ska man som företagare veta att organisationer i alla storlekar installerar solceller eftersom det finns många fördelar (även ekonomiska) med att investera i solceller på sitt företag. 

 

Entreprenören får avkastning på sin investering i solceller

Eftersom solcellerna inte har några rörliga delar så kan de producera el med minimalt av tillsyn eller underhåll. Man slipper också byta delar på grund av slitage. När solcellssystemet börjar producera el så kommer det att generera en passiv intäkt under cirka 40-50 år. 

Man kan räkna med en avkastning på 6-15%, vilket är bättre avkastning än om man sparar pengarna på banken.


"en investering som man mer eller mindre är garanterad att få tillbaka."


Elen som man producerar kan man antingen använda direkt eller spara i ett batterisystem för solceller. Sker en överproduktion matas automatiskt överskottet ut på elnätet och man får betalt för de överproducerade kilowattimmarna.

Så entreprenörer och företagare som investerar i solceller vet att det kan vara ett strategiskt smart beslut även från en ekonomisk synvinkel. Det är en investering som man mer eller mindre är garanterad att få tillbaka. 


Entreprenören påverkas mindre av elprisökningar

När elbolagen höjer priserna på den el man nyttjar till sitt företag så är det inte så mycket annat man kan göra än att betala fakturorna och fortsätta på som vanligt. Man kan byta till ett annat elbolag som har lägre priser, men man låser inte priset utan är fortfarande lika utsatt för prishöjningar.

Företagare som installerar solceller låser sitt elpris och blir mindre beroende av elbolagen. Att få en fast och förutsägbar kostnad för den el man använder gör det lättare att budgetera och planera för framtiden. 

Entreprenören får bidrag till solceller

Att investera i ett solcellssystem kan kosta ganska mycket pengar och trots att man får tillbaka sin investering under solcellernas livstid så är det fortfarande en rejäl summa att investera.

Som tur är finns det väldigt fördelaktiga bidrag att söka för att investera i solceller. Som företag kan man ansöka om att få 20% i solcellsstöd (tidigare 30%).

Är man intresserad av att veta mer om solcellsbidraget kan man klicka här.


Entreprenören stärker sitt personliga varumärke

Om man som företagare driver igenom en investering i en solcellsanläggning på företaget så visar man tydligt vad man står för. Att man tycker att miljön är viktig och att förnyelsebar energi är framtiden. Hållbarhet är viktigt för många och som entreprenör kan man visa vägen för sina medarbetare, kunder och konkurrenter. 

Det kan vara väldigt inspirerande och meningsfullt att arbeta i en organisation som producerar sin egen el och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Företagaren som installerar solceller gör ett tydligt ställningstagande och stärker sitt eget och företagets varumärke. 

Solceller är en smart investering, men gör din research

Som man kan läsa i denna artikel så finns det flera bra argument för att installera solceller på företaget. Ett solcellssystem har en kort återbetalningstid, ger stabil passiv intäkt och hjälper företagare att skydda sig mot stigande elpriser.

Trots att solceller är en smart investering är det viktigt att man själv gör sin research. Att man tar reda på vilka produkter som passar bäst, vilka garantier som är viktiga och vilka försäkringar som gäller.

När det kommer till solceller så är det som i de flesta andra branscher, man får betala mer för högre kvalitet. Om man vill veta mer om kvalitet och solceller så kan man läsa Solceller och 3 bästa argumenten för att satsa på kvalitet.

 

Har du frågor eller vill veta vad solceller skulle innebära för ditt företag så kontakta oss.

Uppladdade filer