FÅ OFFERT
Hur mycket är ditt tak värt med solceller?

Hur mycket är ditt tak värt med solceller?

2019-03-03
/
av
Ecokraft
I kategorin

Genom att installera solceller kan du sänka dina elkostnader och samtidigt binda elpriset på den egenproducerade solelen under solcellssystemets livslängd.

En investering om ca 110000 kr, utan bidrag eller ROT-avdrag, ger dig en nyckelfärdig solcellsanläggning på ca 6000W. En sådan anläggning kan i Sverige producera ca 6000 kWh/år i bra söderläge. På 30 år har anläggningen producerat totalt ca 180000 kWh vilka har kostat dig totalt 110000 kr.
Detta betyder att du bundit ditt elpris till ca 0,61 kr per kWh över 30 år för dessa kWh som dessutom är skattefria. Då du sänker din elförbrukning ökar även husets värde. En kWh kostar idag ca 90 öre exklusive fasta avgifter samtidigt som elpriserna förväntas öka, så varför inte börja tjäna pengar genom att köpa solceller redan idag?

solceller integrerars monteras direkt på takstolar

KRÄV MER AV DIN SOLCELLSLEVERANTÖR! VÅRT KVALITETS- OCH HÅLLBARHETSARBETE

För att leverera en solcellsanläggning med hållbarhet och högsta kvalitet som kravställning krävs stor kunskap. Kunskap i vad de kritiska delarna är i systemet och vad som kan gå fel i en installation.
För att se till hållbarhet har vi granskat marknadens största leverantörer och valt bort de som på ett eller annat sätt inte uppfyller våra hårda krav. Valet att arbeta med europeiska leverantörer blev till slut ganska enkelt. Kinesiska moduler produceras nästan till uteslutande del med kolkraft och därtill ska solcellerna fraktas till Sverige vilket ytterligare försämrar hållbarhetskalkylen.

För att garantera högsta kvalitet när vi installerat solceller har vi sedan tittat på seriösa leverantörer med tillverkning i egen fabrik. Vår leverantör Solarwatt ägs av familjen Quandt, som också äger bland annat BMW.
Solarwatt har egen fabrik i Dresden där de tog fram den första glas/glas-modulen redan 1998 och har sedan dess vunnit flera fina priser, bland annat Top PV Brand 2015 och Top PV Brand 2071 i kategorin moduler. Priset delas ut av den oberoende och erkända ekonomi- och marknadsundersökningsorganisationen EuPD Research.

solarwatt-pris-top-pv-brand-europe-2017

Tillsammans med vår samarbetspartner Solarwatt erbjuder vi solceller av absolut bästa kvalitet och med marknadens bästa garantier – 30 års produktgaranti & 30 års 87% linjär effektgaranti för kvalitet vinner alltid i längden!

INSTALLATION AV SOLCELLER

Vid installation är det viktigt att se till att allt sköts på rätt sätt för att garantera en säker och smidig installation av solcellerna. Taksäkerhet är en självklarhet som det ofta tummas på vilket kan få ödesdigra konsekvenser. En annan sak som man absolut inte ska blunda för är värdet av en väl genomförd projektering.

Vi projekterar alltid varje tak för sig och utför omfattande snö- och vindlastberäkningar då alla tak är unika och utsätts för olika belastningar.

Med det svenska klimatet är det ytterst viktigt att monteringssystemet är korrekt dimensionerat och att rätt monteringsdetaljer används.

Det är tyvärr alldeles för vanligt att installatörer slarvar eller saknar kännedom om detta vilket kan leda till att systemet inte klarar belastningarna och därmed skadas eller i värsta fall blåser bort.

Solcellsleverantören skall alltid kunna visa upp en komplett snö- och vindlastberäkning som garanterar systemets hållfasthet.

För att alla garantier ska gälla krävs korrekta snö- och vindlastberäkningar så ställ krav på din leverantör av solceller och nöj dig bara med det bästa!

SOLCELLER, EN PROCESS SOM ALDRIG TAR SLUT

Omvandlingen av fotoner i solljuset till elektrisk spänning kallas fotovoltaisk process, detta kan du läsa mer om här. Fotovoltaiken är en process som aldrig tar slut eller förbrukas vilket leder till att solcellens livslängd är väldigt lång. Ett solcellssystem har inga rörliga delar och kräver minimalt med underhåll och service. Man brukar räkna med att en solcellsanläggning med våra solceller ska hålla i ca 40 år, därefter kan det vara värt att byta ut den mot en nyare teknik.

SOLCELLER EN PÅLITLIG OCH FÖRNYELSEBAR ENERGIKÄLLA

Förutom att solceller lönar sig och är bra för din plånbok är det även ett steg i rätt riktning för miljön. Solen är en energikälla som aldrig tar slut samt att elen från solceller är fri från utsläpp. Med varje kWh ditt solcellssystem producerar undviker du i Sverige ca 100 gram CO2 utsläpp.

Våra solcellspaket är välbeprövade och flera MW har installerats av vår leverantör i Europa. På grund av detta samt vår långa erfarenhet av solcellsbranschen har vi en enorm kunskapsbas och massvis med referenser. Vi vet med stor säkerhet att våra solceller och övriga produkter vi säljer är pålitliga och av absolut högsta kvalitet. Kvalitet lönar sig alltid i längden!

Uppladdade filer