SmartSolarBox

Kontakta mig

Smartsolarbox

Monteras 8-10 gånger snabbare

ECOKRAFT introducerar SmartSolarBox i Sverige - ett koncept som förändrar spelplanen för installation av solpaneler på platta tak. Med fokus på innovation och effektivitet ger systemet säkrare, flexiblare och snabbare installationer. 
SmartSolarBox är ett patenterat system för att sätta solceller på platta tak. Systemet förmonteras i fabrik och allt levereras färdigt i trälådor till fastigheten - solceller, ballast och kabeldragning allt klart för att ställas på plats och anslutas. SmartSolarBox lyfts upp på taket med en kran.

vilka är fördelarna?

SmartSolarBox

Snabb och säker installation

8-10 gånger snabbare än traditionella metoder. Tekniken minskar tiden på taket och solcellerna monteras med färre montörer. Solcellerna kommer tryggt upp på taket med hjälp av kranbil, detta minskar risken för tunga lyft för montörerna och långvarig belastning på takkonstruktionen.

Flexibelt

Smidig och lättåtkomlig installation som gör att solcellerna kan demonteras och åter monteras t ex vid takrenovering. På mark kan systemet också enkelt flyttas eller marken återställas vid behov.

Minskar avfall på byggarbetsplatsen

Med SmartSolarBox hanteras avfallet direkt i produktionsanläggningen, där systemet sätts ihop. Avfallet källsorteras noggrant och byggarbetsplatsen hålls ren och välordnad.
Magnelis®ZM310 ArcelorMittal
Magnelis är känt för sin höga motståndskraft mot korrosion och rost. Det är ett hållbart material som kan stå emot extrema väderförhållanden och tuffa miljöer. Magnelis fungerar som ett effektivt skydd mot yttre påverkan, inklusive korrosion och mekanisk skada. Det ger ytterligare förtroende och säkerhet för långvarig användning.
Centralbetongblocket 22,5 kg
Mittstenen till SmartSolarBox är ett betongblock som väger 22,5 kg. Det finns plats för upp till 8 extra ballaststenar i konstruktionen. Betongblocken är producerade på ASAK i Kristiansand.
Extra ballasten
Konfigurationsalternativen i projektfasen till SmartSolarBox är många. Det finns möjlighet att integrera upp till 8 extra ballaststenar i konstruktionen.SmartSolarBox är testad enlig EN1991 – 1-4 i vindlast.
Integrerat kabelsystem
SmartSolarBox levereras som ett komplett system. Kablarna är förmonterade och integrerade i systemet. Detta för att undvika att kabeln ligger på taket under hela installationen. Alla kablar är färdigterminerade och specialtillverkade av HIS i Tyskland.  
Regupol gummimatta
Regupol gummimatta används som skydd för fötterna på SmartSolarBox. Gummimattan är 10 mm tjocklek för extra skydd och tillverkad av återvunna bildäck.
Solceller
SmartSolarBox kommer som en enhet som innehåller fyra solcellspaneler. Våra glas/glas-paneler tillverkas i en tålig konstruktion som möjliggör 30 års produktgaranti och är anpassade för svenskt klimat.  

Investera i storskaliga energilösningar

Lämna dina företagsuppgifter så hör vi av oss till dig inom en vecka. Tillsammans tar vi fram en lösning som är helt unik för dig och dina förutsättningar.
Telefon:
+46 (0)20 120 28 30
E-post:
info.eps@ecokraft.se
Öppettider:
Vardagar 08:00 - 17:00
Kontaktuppgifter
Tack för dina uppgifter.
Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Referenser SmartSolarBox

I Norge har SmartSolarBox installerats sedan 2016.
250 kW Andøya, Kristiansand
1 MW Tvedestrand Norge
326 kWp Asko Oppland