Producera din egen el från solen

Med över 15 års erfarenhet, har vi ändå bara börjat.

Ecokrafts mission är att driva omställningen till ett långsiktigt hållbart liv och att vara Sveriges tryggaste solcellsleverantör.

ECOKRAFT grundades 2008 med syftet att projektera, leverera och installera lösningar som möjliggör livet med egen el. Vår grundare och VD Oscar Gustavsson insåg tidigt vikten av att satsa på kvalitet och långa garantier för att bli en trygg solcellsleverantör:
”Jag har alltid varit inne på högsta kvalitet. Vi provade några enstaka leveranser med billigare material från Asien, men insåg att om vi ska vi ha nöjda kunder så måste vi ha produkter av högre kvalitet. Nu levererar vi enbart premium-produkter som är anpassade för vårt nordiska klimat och klarar stora påfrestningar.”

Idag har vi gjort över 8000 solcellsinstallationer och har hjälpt privatpersoner, företag och lantbruk att bli mer självförsörjande med egen elproduktion. Vi erbjuder även elbilsladdning och energilagring från leverantörer som uppfyller våra högt ställda krav på produkter.
Vårt mål är och kommer alltid att vara trygghet och kvalitet i varje hänseende. Vi vill att våra kunder ska vara stolta över deras investering, i väldigt många år framöver.

Trots att vi har arbetat med detta i 15 år, har vi ändå bara börjat. Det är fortfarande långt kvar till målet att 10 % av Sveriges energianvändning ska komma från solceller.
Följ med oss på denna otroliga resa och bidra till ett långsiktigt hållbart liv genom att producera din egen el från solen.

Solceller på tak för egen el

En tillbakablick

Medarbetare på Ecokraft
2022
Sedan 2008 har Ecokraft gått från att vara en handfull människor till över 160 personer! Vi växer explosionsartat och fyller hela tiden på med härliga, kompetenta medarbetare för att stärka organisationen.
2021
Investerarprofilen Peter Dahlberg och Stenas investmentbolag Formica är två aktörer som satsar på Ecokraft under 2021. För Peter Dahlberg var det bland annat den europeiska produktionen som lockade, och han tror att solcellsrevolutionen kommer bli ännu större. Läs mer
2020
Missionen är att driva omställningen till ett långsiktigt hållbart liv. Tillväxt på alla håll och kanter både med personalen, kunder och samarbeten, det uppskattas! Följ utvecklingen löpande och ta del av den kunskap vi samlat på oss.
2019
ECOKRAFT finns nu i 6 städer och är över 60 anställda.
2018
ECOKRAFT får som första och enda företaget i världen statusen Premium Gold Partner av tillverkaren Solarwatt för vårt gemensamma fokus på kund och kvalitet.
2017
Växjökontoret öppnar för att möta efterfrågan i södra Sverige. Till vänster Carl Svensson, delägare och säljchef.
2017
Installerar 129 kWp på Kadesjö gård i Skåne.
2016
Installerar 305 kW på Hanebergs Säteri i Södermanland.
2015
2013
Daniel Karlsson, först anställd, idag delägare, Vice VD och chef för produktion.
2013
Får utmärkelser för ett hållbart företagande.
2011
Ökad variation, integrerat system. Producerar även soliga dagar på vintern.
2011
Påverkar solcellsmarknaden för att påskynda omställningen till förnybar elproduktion.
2011
Etablerar processer för säkra rutiner med korrekta snö och vinlast beräkningar.
2008
Oscars passion och framtidsvision för förnybar energi blev ECOKRAFT AB.
Left arrow icon
right arrow icon
Left arrow icon
right arrow icon

Vilka är vi

Om oss

Kollektivavtal till alla

Alla anställda skyddas av kollektivavtal som gäller lön, arbetstid, semester, uppsägningstid och mycket annat.  Vi vill ha schyssta arbetsförhållanden i alla led, från tillverkning och transporter till våra egna montörer och elektriker.

Lokal närvaro

Vi vill komma ut på plats och inte vara ett företag som bara skickar en massa webb-offerter. Det är anledningen till att vi har kontor på flera orter i landet från Karlstad till Malmö och fortsätter expandera till fler städer.

Trygghet & Hållbarhet

Vi driver omställningen till ett långsiktigt hållbart liv genom att fortsätta sträva efter absolut kundnöjdhet, hållbarhet i alla steg, noggrannhet i allt vi gör och genom att att lära, utbilda och inspirera till hållbara val.

Vi gör det tillsammans

Vi bygger en team-kultur där vi tillsammans är starka, där vi brinner för samma sak: att bygga någonting väldigt stort.

Det är en häftig resa vi gör där alla drar sitt strå till stacken för att vi ska få till en bra kultur i ett snabbväxande bolag. Om du är intresserad av att arbeta hos oss så ta en titt på våra lediga tjänster.

OM OSS

Bakgrund

Verksamma sedan

2008

Antal installationer

8000+

Granngården logoEnkla elbolaget logo
Svensk solenergi logoDi Gasell logo
Solarwatt premium partner gold logo