FÅ OFFERT
down

Sonnen

Ännu mer självförsörjande
med egen batterilagring.

Batterilagring - en trygg investering

Batterilagring från Sonnen

Totalt skydd

Den blixtsnabba nödströmförsörjningen på alla faser ger dig ren energi i händelse av strömavbrott.

Hög prestanda och kapacitet

Med en hög effekt på upp till 9,9 kW förvandlar sonnenBatterie 10 performance ditt hem till ett rent kraftverk.

10 års trygghetsgaranti

Sonnen ger en garanti på 10 år eller 10 000 laddningscykler på alla komponenter - kvalitet tillverkad i Tyskland.

Produkt . Sonnenbatterie 10 performance

Öka avkastning och egenanvändning

Elpriserna är som högst på morgonen innan de flesta åker till jobbet samt på sen eftermiddag när man kommit hem igen och ska laga mat, tvätta, dammsuga osv. Mellan kl 10:00 och 17:00 sjunker elpriserna något då elbehovet är lågt, och samtidigt är det då solcellsanläggningen producerar som mest.

Med sonnenBatterie 10 performance kan du lagra överskottselen som produceras på dagen för att använda den de timmar elen kostar som mest och därmed öka avkastningen och egenanvändningen av din solcellsinvestering. Det är bra, både för din plånbok och för miljön! ♻️

SonnenBatterie 10 finns tillgänglig i storlekar mellan 11 kWh till 55 kWh.

Ladda ner produktblad

download icon
Batterilagring med Sonnen

TiLLBEHÖR - NÖDKRAFTSYSTEM

Reservkraft med backuplösningen SonnenProtect 8000

Med reservkraftslösningen sonnenProtect 8000 kan den lagrade elen också användas för att driva ditt hem under ett strömavbrott.

Din egenproducerade el kan fortfarande genereras, konsumeras och lagras i ditt sonnenBatterie även när det vanliga elnätet ligger nere.

Ladda ner produktblad

Sonnen protect 8000 batterilagring

LIVSLÄNGD

Intelligensen i MyReserve förlänger livslängden.

Minskad kemisk stress för battericellerna gör att de åldras långsammare.

Ett vanligt misstag är att batterier laddas med full fart när överskott av solel finns. Det kan låta rimligt men har en avgörande nackdel: 100% laddning betyder mycket hög "kemisk stress" för battericellerna, vilket leder till att batteriet åldras snabbare.

MyReserve är smart, självlärande programvara analyserar solelproduktionen och förbrukningen från de senaste dagarna. Den lägger upp en strategi för att batteriet ska laddas jämnt under dagen, för att ha full kapacitet på kvällen när solen går ned.

LÄS MER
Solarwatt energy portal ipad

HÅLLBARHET

Hållbarhet genom hela livscykeln

Högre effekt, längre livslängd och högre återanvändningsgrad

Redan i utvecklingensstadiet av MyReserve, hade Solarwatt framtida återanvändning i tanken. Alla komponenter är konstruerade för att demonteras enkelt och säkert. Återanvändningsgraden för komponenterna som produceras av Solarwatt ligger på 86 %, vilket är en trendsättare inom industrin.

Hållbarhet skog

SPECS

En utförlig specifikation, del för del.

Konstruktion

Varje MyReserve-modul är förseglad i ett 1,4 cm tjockt gjutet aluminiumhus

Produktgaranti

10 år produktgaranti, oändligt med laddcykler under dessa 10 år

Cellteknologi

Li-ion

Lagringsgaranti

Minst 80% kapacitet
efter 10 år

Montering

Modulär upphängning på vägg, som möjliggör enmansinstallation

Certifieringar

E DIN EN 62619:2014
DIN EN 50272-1:2011
DIN EN 61010-1:2011
DIN EN 61000-6-1:2007
DIN EN 61000-6-3:2011

Tillverkning

Solarwatt,
Frechen, Tyskland

bild myreserve batterilagring

DINA BEHOV

Borde jag investera i batterilagring?

Ja
Passar dig som...
grön checkbox

..vill öka nyttjandet av din egen produktion över dygnet.

..inte vill påverkas av pris-förändringar på elmarknaden.

..vill nyttja den egna produktionen istället för att köpa från nätet under tider när inköpskostnaden är högre.

Nej
Passar inte dig som...
röd kryss

..vill skydda dig mot
strömavbrott när du och dina grannar drabbas av det.

röd kryss

..har en företags eller förenings-fastighet.

röd kryss

För att elnätägaren skall kunna hämta lokalt från mig istället för centralt under peak timmar.

svart kryss

Få ut mer av varje solstråle  med MyReserve batterilagringssystem

De bästa batterisystemen för solceller är bättre än traditionella batterier av flera anledningar. Snabbare reaktionshastighet, intelligent laddning och högre konverteringsfrekvens.

Solcellsmoduler producerar "likström" (DC) elektricitet och traditionella batterier lagrar den också i DC. Men våra hushåll använder emellertid växelström (AC). Anledningarna till denna skillnad sträcker sig tillbaka över 100 år - och det är värt att läsa mer om, om och när du har tid. Men både AC och DC har sina olika användningsområden och det är därför båda används idag.

Effektiv konvertering = mer energi

För att likström (DC) ska vara säker och effektiv att använda i hushållet så behöver den konverteras till växelström (AC). Detta är en process som utförs av en växelriktare. Eftersom konventionella batterier sitter efter växelriktaren på AC-sidan, så krävs det tre omvandlingar för att kunna lagra energi i dessa batterier. Vid varje omvandling så förlorar man energi.

SOLARWATTs mångfaldigt prisbelönta MyReserve kräver endast en omvandling eftersom det sitter på DC-sidan och lagrar likström från solcellsanläggningen. Först när elen förbrukas i hushållet omvandlas den till växelström (AC).

Det blir en stor skillnad i prestanda eftersom vanliga batterier endast konverterar cirka 75% medan MyReserve behåller 90% av den kraft som genereras av solcellsmodulerna. Detta är en väsentlig skillnad i prestanda och i slutändan kostnad.


Solceller producerar likström (DC) och batterier lagrar också el i DC. Våra hushåll använder däremot växelström (AC). Likströmmen måste konverteras till växelström och denna konvertering utförs av en växelriktare.


Konventionellt AC-batteri (nedre bilden): 

Elektricitet från solcellerna på taket går via en växelriktare och omvandlas till växelström. Om den skickas till ett konventionellt batteri konverteras den tillbaka till likström. När strömmen från batteriet ska användas måste strömmen först omvandlas till växelström. Vid varje omvandling förlorar du en del av din värdefulla solenergi och får endast 75% kvar för eget bruk.

MyReserve (övre bilden): 

Vårt batteri är installerat före växelriktaren. Den lagrar likströmmen från solcellerna. Först när elen förbrukas i hushållet omvandlas den till växelström. Det gör att över 90% av din egen solenergi blir tillgänglig - detta lönar sig!


svart kryss

Vinsterna med snabb reaktionstid

MyReserve har vunnit internationella priser och popularitet för sin effektivitet, vilket leder till bättre strömförsörjning, hållbarhet och långsiktiga besparingar för kunderna.

En anledning till att SOLARWATTs prisbelönta solcellsbatteri överträffar andra system är dess snabba reaktionstid. När du vill få ut så mycket som möjligt av din solenergi och lagring så är hastigheten väldigt viktig. Som elanvändare vill du ha snabb respons och hög effektivitet - och elektroniken spelar en stor roll när du vill maximera andelen solenergi som hushållet kan nyttja.

Apparater som induktionshällar och kaffemaskiner "pulserar" - det vill säga slås på och av. Att använda sämre elektronik i batterierna innebär att strömmen kommer för sent eller inte alls, vilket minskar förbrukningen från solcellerna. Strömmen kommer då istället från elnätet och det blir mycket kostsamt för användare eller företag.

Se videon om MyReserves snabba reaktionstid här:

Skillnaden mellan MyReserve och konventionella batterier till solceller


MyReserves ultraeffektiva batterihanteringssystem ('BMS') svarar snabbt på dessa förändringar i efterfrågan, vilket säkerställer ett 'systemstegssvar' på 0,7 sekunder eller mindre. Detta beror på reaktionen från processorerna som mäter signalerna från AC-sensorn. AC-sensorn mäter strömflödet och gör att laddning och urladdning av systemet kan fungera mycket effektivt.

Snabb reaktionstid innebär mer egenförbrukning och lägre elräkningar

Vissa system reagerar mycket långsammare på efterfrågan, så att strömmen initialt inte kommer från batterilagringssystemet utan från elnätet. Denna försening är också uppenbar när strömmen inte längre behövs. Vissa batterier är för långsamma för att stängas av, så lagrad elektricitet flyter istället in på elnätet. Det innebär lägre egenförbrukning och högre elräkningar.

För apparater som körs under dagen kan solenergi som produceras direkt från taket användas. Så snart apparaterna slutar kräva ström börjar MyReserve att ladda upp. När det krävs ström igen slutar MyReserve omedelbart uppladdning så att solenergi kan skickas direkt in i byggnaden. Resultat blir ökad egenförbrukning av solenergi. MyReserve kan vara 20 gånger snabbare att reagera än andra batterier och levererar elektricitet efter 0,35 sekunder.

Som en extra fördel säger experter att denna effektivitet gör att MyReserve ökar slutanvändarens egenförbrukning. En studie från University of Applied Sciences i Berlin fann att den trögare reaktionshastigheten hos vanliga batterier ledde till genomsnittliga förluster på 2000 kWh under 10 år.
svart kryss

3 000 kWh extra lagringskapacitet tack vare självlärande programvara

Många tror att ett lagringsbatteri till solceller bör laddas fullt så snabbt som möjligt när det finns överskott från produktionen. Men nackdelen med en 100%-ig laddning är att det blir mycket hög "kemisk stress" på battericellerna. Detta betyder i praktiken att batteriet åldras mycket snabbare i fulladdat tillstånd än i lägre laddningstillstånd. MyReserves strategi är därför att ladda batteriet så försiktigt men effektivt som möjligt.

Konventionella batterier till solceller börjar laddas tidigt på dagen så snart överskott av solenergi finns tillgängligt. De når vanligtvis en full laddning redan på morgonen och förblir sedan i detta maximala laddningstillstånd under hela dagen. Cellerna åldras då mycket snabbare än de annars skulle vilket drastiskt minskar både batteriets livslängd och dess långsiktiga fördel för slutanvändaren.

MyReserve fungerar enligt en annan laddningsstrategi. Batteriet är utformat för att nå 100% laddningstillstånd strax före solnedgången så att tiden i fulladdat tillstånd är så kort som möjligt. Det är under natten som du har behov av din lagrade ström och med denna strategi så är MyReserve utformat för att hålla mycket längre än konkurrenterna!

Intelligent laddningsstrategi för MyReserve

Strategin:

Självlärande programvara analyserar solenergiproduktion och förbrukning från de senaste dagarna. Programvaran planerar så att batteriet laddas hela dagen, så att det tillbringar kortast möjliga tid i fulladdat tillstånd. Full kapacitet är tillgänglig på kvällen när solen inte lyser längre.

Resultatet:

Åldring på grund av kemisk stress undviks vilket resulterar i 3 000 kWh extra energi lagrad i batteriet under hela livslängden.

Alla siffror avser en MyReserve med 7,2 kWh kapacitet i ett normalt hem, beräknat under hela livslängden.

Batteri med självlärande algoritm

MyReserve använder en självlärande algoritm som anpassar sig till de individuella förhållandena i huset. Batteriet "lär sig" hushållets elförbrukningsmönster och vad solinstrålningen är under dagen. Baserat på data från de senaste sju dagarna optimerar batteriet sitt laddningsbeteende. 

Algoritmen använder alla tillgängliga empiriska värden för att upprätta en prognos för det optimala laddningsschemat. Om det uppstår drastiska avvikelser från det inlärda beteendet, justeras denna strategi automatiskt.


Exempel på idealisk laddningsprocess:

Batteriet börjar laddas vid en förberäknad tidpunkt och når 100% laddning strax före solnedgången.

Längre livslängd, mer kraft

MyReserve har en egen vädermätstation och använder den aktuella solinstrålningen, temperaturen och vädret för att förutsäga mängden el solpanelerna kommer att generera, platsspecifikt och exakt. Väderförhållanden och därmed strålningsintensitet och strålningsvaraktighet förblir ofta stabila under längre perioder, dvs villkoren från tidigare dagar kan användas med viss säkerhet för att bestämma den aktuella dagen.

Överraskande och drastiska förändringar i vädret, t.ex. en dålig väderfront kan påverka batteriets laddning. Batterihanteringssystemet "lär sig" av sådana händelser och justerar sin laddningsstrategi för framtiden. Sammantaget garanterar denna procedur maximal livslängd för MyReserve, vilket innebär 3 000 kWh mer solenergi lagrad för din användning! Detta minskar avsevärt kostnaden per lagrad kWh jämfört med andra batterier.

Varför "åldras" litiumjonbatterier?

Alla batterier "åldras" med tiden, dvs de blir mindre effektiva. Detta orsakas av förändringar i cellens elektroder på grund av kemiska processer. Denna åldrande process accelereras bland annat av ett högt laddningstillstånd.

MyReserve: Nätstödjande lagring bidrar till energirevolutionen

Förutom MyReserve-batteriets ökade livslängd finns det ett annat argument för denna intelligenta laddningsstrategi: Batteriet ger en nätstödjande effekt. Vad betyder det här? 

Medan MyReserve fortfarande kan ta upp energi under middagstoppen, är konventionella batterier vanligtvis redan fulla och allt överskott av solenergi matas direkt in i nätet. Därför är fördelen med att använda batterier för att avlasta nätet och minska behovet av utbyggnad av nätet endast gällande för batterier med en intelligent laddningsstrategi. Genom att välja MyReserve hjälper du att stabilisera nätet idag och stödja energirevolutionens framgång.