FÅ OFFERT
Miljövänliga solceller tillverkade i Tyskland

Miljövänliga solceller tillverkade i Tyskland

2020-10-16
/
av
Ecokraft
I kategorin

Är solceller miljövänliga?

Om du är mikroproducent av el gör du miljön och klimatet en stor tjänst. Däremot är det viktigt att belysa att solceller som inte har tillverkats på ett hållbart sätt inte kan räknas som ”miljövänliga solceller”, trots att själva elproduktionen i sig gör stor klimatmässig nytta. Läs på om olika solceller innan du bestämmer dig för vilka du vill installera och försäkra dig om att elen som de tillverkar är grön hela vägen från anläggningens tillverkning till dess elproduktion.

Köpa solceller från Tyskland

När du ska köpa solceller gäller det att du vänder dig mot en tillverkare som har hållbarhet och miljötänk i fokus när de designar och tillverkar sina produkter. När det gäller tillverkare tycker vi på ECOKRAFT att tyska Solarwatt sticker ut från mängden och levererar premiumprodukter av högsta kvalitet och bäst garantier.

Glas/glas-moduler - Solceller som tål svensk väderlek

Solarwatt kallar sina solcellsmoduler för "generational modules" eftersom de har så lång livslängd och ska hålla över generationer. Dessa solceller är laminerade med glas på båda sidorna, istället för glas framför och plastfolie bakom som på traditionella solceller.

Solarwatts glas/glas-moduler skyddas av ett 2 mm tjockt glaslager på båda sidorna och är därför vatten- och lufttäta. Resultatet av detta är att modulerna inte bara har längre livstid än traditionella solcellsmoduler, men de producerar också mer elektricitet under sin livstid.

Glas är både mer hållbart och lättare att återvinna än plastfolie, så det tar bara två år för Solarwatts glas/glas-moduler att producera den energi som krävs för att tillverka dem.

På grund av glas/glas-modulernas höga kvalitet och robusta konstruktion, lämnar tillverkaren 30 års produktgaranti och 30 års effektgaranti. Istället för 20 års effektgaranti och 10 års produktgaranti som är mer vanligt bland tillverkare av glas/folie-moduler.

Så med solceller från Solarwatt får du 50% högre avkastning än glas/folie-moduler och solceller som är mycket mer miljövänliga än traditionella solceller.

Problematiskt med solceller tillverkade i Kina

Många väljer att köpa solceller från Kina – mycket tack vare att de oftast har ett lägre pris. Kinesisktillverkade solceller har däremot en viss problematik som många inte känner till.

Det handlar framför allt om bristande garantivillkor där tillverkarna friskriver sig från skador som kan uppstå av normalt nordiskt väder. Dessa är inte tillverkade för att klara av hagel och samma vind- och snöbelastning som krävs av det nordiska klimatet. Att reklamera en solcellsanläggning till Kina är dessutom dyrt.

Det låga priset är oftast anledningen till att många svenska hushåll ändå väljer dessa solceller.

Batterier till solceller med MyReserve

Om du vill ha batterier till solceller från samma hållbara tillverkare som glas/glas-modulerna, så erbjuder Solarwatt sitt intelligenta och modulära system MyReserve.

MyReserve var från början en idé om att skapa den första helt modulära energilagringsenheten i världen. Men samtidigt ett batterisystem för solceller med så låg påverkan på miljön som möjligt.

Fördelar med MyReserve solcellsbatteri

  • Tyska Solarwatt äger hela produktionskedjan från början till slut. Med produktionslinjer i Frechen & Dresden och leverantörer i Tyskland, minskar de på transportutsläppen så långt det går.
  • MyReserve solcellsbatteri lagrar mer än tio gånger så mycket förnybar energi under hela sin livslängd, än vad som går åt för att tillverka batteriet. Energin som används för att tillverka MyReserve återproduceras därför efter endast 400 st cyklers användning (vanligtvis cirka 18 månader).
  • Eftersom Solarwatts batterier är så små använder de mindre transportutrymme och mycket mindre koldioxid vid leverans än traditionella solceller.
  • Man får plats med sju gånger fler produktenheter per container jämfört med den tidigare versionen av MyReserve. Det är viktigt på en lastbil från fabriken i Tyskland till vårt lager här i Sverige, även fast vi kör alla transporter med det miljövänliga bränslet HVO100.
  • Eftersom MyReserve-systemet är modulärt, kan du byta ut delar av batteriet istället för hela batteriet. Traditionella solcellsbatterier är ofta tunga och otympliga, samt kommer i ett enda stort stycke.
  • Med MyReserve kan du byta ut moduler som är lika små som skokartonger. Du kan även utöka din lagringskapacitet och prestanda genom att köpa till fler moduler till ditt system.
  • Eftersom du kan byta ut delar av systemet istället för hela batteriet så sänker du CO2-utsläppen.

Återvinningsbart solcellsbatteri

Inga batterier håller för alltid så när ett solcellsbatteri är slut är det viktigt att kunna återvinna så mycket som möjligt. När Solarwatt designade MyReserve fokuserade de på att skapa ett lagringssystem med extremt hög återvinningsgrad.

Ett batteri till solceller av högsta kvalitet med hållbarhet och miljötänk i fokus.

Miljövänliga solceller och batterier från Europa

De använder skruvar och pluggar istället för svetsade bitar, så batterierna är lätta att förflytta och att öppna. Eftersom solcellsbatterierna är enkla att demontera och många delar är utbytbara så är MyReserve ett batteri för solceller som har hög återvinningsgrad. Helt enkelt ett solcellsbatteri av högsta kvalitet med hållbarhet och miljötänk i fokus.

Miljövänliga solceller och solcellsbatterier från Europa

Från hållbar produktdesign till ultraeffektiva tillverkningsmetoder sätter Solarwatt miljön i centrum i allt de gör. MyReserve och EnergyManager kommer i kartonger tillverkade av 85–90% återvunna material och SOLARWATT minskar avfallet genom att återanvända sina förpackningar.

Solarwatt har gjort energi- och värmebesparingar på deras huvudkontor i Dresden, 10% från 2017 jämfört med 2016 och minskade samtidigt koldioxidutsläppen med 11%. De använder processvärme från ett angränsande företag och använder värmeväxlare och luftkompressorer för uppvärmning.

När mer än hälften av det genererade avfallet återvinns minskar avfallsvolymen med 20%. Solarwatts återvinningsgrad på 52% är en ökning med 18% jämfört med föregående år.

Så när du köper solceller och produkter från Solarwatt, investerar du i ett företag som bryr sig om miljön och kommande generationer.

Om du är intresserad av solceller och hållbarhet så rekommenderar vi artikeln Miljöaktivistens 3 smarta argument för att investera i solceller 2020


Uppladdade filer