FÅ OFFERT
Solarwatt expanderar

Solarwatt expanderar

2020-03-20
/
av
Fredric Larsson
I kategorin

ECOKRAFTs huvudleverantör Solarwatt bygger en helt ny produktionslina på huvudkontoret i Dresden, Tyskland. Vilket tillsammans med kontinuerlig försäljningsökning kommer att medföra runt 100 nyanställningar under 2020. Man väljer också att investera resurser i forskning och utveckling.


Försäljning hos Solarwatt har nära dubblerats i flera år i rad. 2019 sålde de mellan 30 och 70 % fler moduler än året innan, beroende på produktgrupp. Första två månaderna under 2020 har också varit extremt framgångsrika, de har nästan dubblat försäljning jämfört med samma period föregående år.


Investering på 10 miljoner euro till ny anläggning för modultillverkning

På grund av den ökande efterfrågan kommer Solarwatt investera stort i framtiden. Just nu är det klart att de kommer att bygga ut produktionen med en till produktionslina i direkt anslutning till huvudkontoret i Dresden. Detta betyder att Solarwatt ökar sin produktionskapacitet från 250 megawatt till 500 megawatt per år. Den europeiska marknadsledaren inom glas/glas-moduler kommer att fortsätta innovera med nya tekniker genom denna expansion. “Vi investerar ungefär 10 miljoner euro i expansionen av vår modultillverkning. Om allt går enligt plan kommer den nya produktionslinan vara klar i slutet av 2020” säger Detlef Neuhaus, VD för Solarwatt.

100 nyanställningar under 2020

Solarwatt har idag över 400 medarbetare i Europa och Australien. Vid årets slut beräknar man att ha cirka 500 anställda. “Vi kommer att fortsätta växa och håller alltid ögonen öppna efter motiverad personal som inom alla områden vill vara med och forma energirevolutionen, säger Neuhaus”. Den internationella helhetslevernatören kommer att fortsätta driva expansionen av solcellssystem, energihantering och batterilagringssystem framåt. I Tyskland kommer var tionde solcellssystem från Solarwatt.

Detlef Neuhaus, VD SOLARWATT

Solarwatt INNOVATION research center har flyttat

Solarwatt fortsätter investera i forskning och utveckling av batterier. “Vi vill ta nästa steg i utvecklingen av batterilagring. När allt kommer omkring är energilagring en avgörande komponent i ett decentraliserat energisystem där solceller, e-mobilitet och uppvärmning är sammanflätade.” säger Dr. Olaf Wollersheim, VD för Solarwatt INNOVATION. För detta ändamål lämnade forskningsenheten sitt tidigare säte i Frechen är sedan januari en del av “Future Campus for innovation and business” i Köln-Hürth. Solarwatts teknikcenter ligger nu i direkt närhet till två universitet, två Helmholtz forskningscenter och flera teknikhögskolor.

Om Solarwatt 

Grundat 1993 och aktiva världen över, Solarwatt GmbH är en ledande tysk tillverkare av kompletta solcellssystem. Företaget är en europeisk marknadsledare inom glas/glas-moduler och en av de största leverantörerna av batterilagringssystem. I över 25 år har Solarwatt stått för högsta kvalitet, tillverkat i Tyskland. Internationella namn som BMW i och Bosch samarbetar med det Dresden-baserade företaget, som sysselsätter över 400 personer världen över. 


ECOKRAFT är ensamma i världen om att vara Solarwatt Premium Partner Gold.

Se filmen om ECOKRAFT och samarbetet med SOLARWATT.Uppladdade filer