FÅ OFFERT
Skatteverkets efterlängtade ställningstagande: Smarta batterier får grönt avdrag igen.

Skatteverkets efterlängtade ställningstagande: Smarta batterier får grönt avdrag igen.

2024-07-05
/
av
I kategorin

Skatteverkets efterlängtade ställningstagande: Smarta batterier får grönt avdrag igen.

Skatteverket publicerade 4 juli ett ställningstagande som tillåter skattereduktion i form av grönt avdrag vid installation av batterier. Det inkluderar användning för stödtjänster och elprisarbitrage. Det nya regelverket är ett efterlängtat beslut för husägare som vill optimera sin energiförbrukning och integrera avancerade energilösningar som ECOSYSTEM Home från ECOKRAFT.

ECOSYSTEM Home: En komplett energilösning
ECOKRAFT har lanserat ECOSYSTEM Home, ett avancerat system som automatiskt optimerar energiförbrukningen i hemmet. Systemet inkluderar solceller, batterilagringssystem, elbilsladdning och trygghetsavtalet ECOCARE, vilket skapar en helhetslösning för modern energihantering.

Smart energioptimering
Batterilagringssystemet i ECOSYSTEM Home gör det möjligt att minimera beroendet av externa energikällor och sänka energikostnaderna genom att lagra överskottsel som genereras under dagen för användning på natten eller under molniga dagar. Den inbyggda AI-lösningen justerar förbrukningen baserat på användardata och optimerar energiflödet för att maximera effektiviteten. Nu, med Skatteverkets nya regler, kan husägare dra nytta av ekonomiska incitament genom att koppla sitt system till stödtjänster och få betalt för sin el.

Positiva effekter av Skatteverkets nya regler
- Med Skatteverkets nya ställningstagande som tillåter grönt avdrag för batterier även vid delvis användning för stödtjänster, uppmuntras fler hushåll att investera i avancerade energilösningar som ECOSYSTEM Home. Det bidrar inte bara till ökade ekonomiska fördelar för husägare, utan också till Sveriges mål om ökad andel förnybar energi och ett stabilare elnät, säger Johan Nyblom, VD på ECOKRAFT.

Sammanfattningsvis ger Skatteverkets nya regler husägare möjlighet att fullt ut utnyttja potentialen i avancerade energilösningar, vilket gynnar både miljön och ekonomin. ECOSYSTEM Home från ECOKRAFT står redo att erbjuda en omfattande och framtidssäkrad lösning för alla som vill optimera sin energiförbrukning och dra nytta av de nya skattefördelarna.

Uppladdade filer