FÅ OFFERT
Formica Capital investerar i ECOKRAFT

Formica Capital investerar i ECOKRAFT

2020-11-30
/
av
Ecokraft
I kategorin

PRESSRELEASE: Formica Capital investerar i Ecokraft Sverige AB, ett snabbväxande bolag verksamt på den svenska solenergimarknaden. Ecokraft har med sitt kvalitetserbjudande inom solenergi och energilagring lagt grunden för en stark framtida expansion såväl inom som utanför Sverige. Detta är tredje investeringen Formica gör i skiftet till ett globalt hållbart energisystem.

Ecokraft startade sin verksamhet 2008 och levererar solcellsinstallationer med hög kvalitet till såväl kommersiella fastigheter och lantbruk som till villamarknaden. Bolaget har byggt upp en solid grund med fokus på kundnöjdhet, kvalitet och hållbarhet inom både produkter och utförande. Ecokrafts produkter erbjuder längre produktgaranti och minskad klimatpåverkan jämfört med branschstandard. Bolaget har expanderat geografiskt de senaste åren inom Sverige samt utökat erbjudandet till smart energilagring, elbilsladdning och energioptimering. Företaget blev i år utsett till Årets Gasellvinnare i Södermanland.

Oscar Gustavsson, VD Ecokraft Sverige:
”I Formica får vi en långsiktig delägare vars uttalade fokus på hållbarhet är helt i linje med våra värderingar och med vår syn på framtiden. Deras starka kompetens inom området kombinerat med erfarenheten och expertisen kring bolagsbyggande blir en väldig styrka för oss. Vi ser en stor potential i samarbetet att fortsätta utveckla Ecokraft – och välkomnar dem med glädje på vår spännande resa."

Teresa Enander, COO Formica Capital:
”I Ecokraft ser vi ett bolag som lyckats kombinera toppkvalitet i sitt erbjudande, extremt hög kundnöjdhet, snabb tillväxt och lönsamhet. Med basen i en digitaliserad effektiv affärsmodell och en stark, drivande bolagskultur kring skiftet till ett hållbart samhälle lockar de många talanger i branschen. Vi ser stor potential i fortsatt tillväxt både geografiskt och produktmässigt och ser fram emot att samarbeta med de imponerande entreprenörerna i Ecokraft.”

Olof Cato, VD Formica Capital:
”Investeringen i Ecokraft blir Formicas tredje investering i skiftet till ett hållbart energisystem. Vi ser stora möjligheter i energitransitionen som kombinerar bra avkastning med ett direkt bidrag till snabbare omställning till en hållbar framtid.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Oscar Gustavsson, VD Ecokraft Sverige
Tel: +46 706 66 20 89 oscar.gustavsson@ecokraft.se
Olof Cato, VD Formica Capital
Tel: +46 70 926 66 55 olof.cato@formicacapital.se
Teresa Enander , COO Formica Capital
Tel: +46 739 17 86 91 teresa.enander@formicacapital.se


Ecokraft
är en premiumleverantör inom installation av solenergi- och energilagringssystem till såväl kommersiella som privata kunder på den svenska marknaden. Bolaget har huvudkontor i Eskilstuna samt lokala hubbar i flera städer i Syd- och Mellansverige. www.ecokraft.se

Formica Capital är ett svenskt investmentbolag med en långsiktig ägarstrategi, ägt av familjen Olsson Eriksson. Formica Capital skapar värdetillväxt genom att vara en aktiv ägare i lönsamma och långsiktigt hållbara bolag, som har en positiv påverkan på samhället i stort. www.formicacapital.se

Relaterade länkar

Uppladdade filer