FÅ OFFERT
ECOKRAFT expanderar i Växjö

ECOKRAFT expanderar i Växjö

2019-08-22
/
av
Ecokraft
I kategorin

Solcellsleverantören ECOKRAFT fortsätter sin tillväxtresa i södra Sverige. 2017 startade koncernen upp ett dotterbolag med huvudkontor i Växjö med två säljresurser och idag två år senare har man vuxit ur lokalerna i Räppe och huserar numera i nya fräscha lokaler på Norremark i Växjö.

– Dessa lokaler ger oss större närhet till våra kunder och är bättre anpassade för den typ av verksamhet vi bedriver. Vi vill vara det lokala alternativet när det gäller solenergi och en förutsättning är att vi kan träffa våra kunder på hemmaplan, säger Carl Svensson, VD ECOKRAFT Syd AB.

Bolaget märker av en växande efterfrågan och på kort tid har bolaget etablerat kontor i både Malmö och Kristianstad. Omsättningen för 2018 uppgock till 17 MSEK och för 2019 tror Carl Svensson att de landar på närmare 35 MSEK. – Vi märker av ett ökat intresse för varje månad som passerar och i takt med att fler anläggningar kommer upp på taken så blir det mer legitimt att installera.

Carl Svensson nämner att de allra flesta taken lämpar sig för solceller och att man ofta kan räkna med en återbetalningstid kring 7-9 år, vilket motsvarar en avkastning på 8-10% redan första året. – Att solceller är lönsamt råder det ingen tvekan om längre, det viktigaste är istället valet av produkter och leverantör. Produkten vill man ska hålla en lång tid efter att den är återbetald så man slipper byta ut den efter att den är betald.

Branschen spår en kraftig tillväxt de kommande åren vilket är något som Carl instämmer i: – För två år sedan var vi två personer här på kontoret och nu är vi 11 medarbetare, det är vår förhoppning att vi kan ha dubblat det antalet innan 2020 års utgång.

På frågan om det inte är en utmaning att leverera solceller i en stad som brukar hamna långt ner på listan över flest antal soltimmar svarar Carl och ler: – Det må förvisso vara så men å andra sidan känner vi av en stark medvind och engagemang av att verka i en stad som vill vara Europas grönaste, vi har kommit en bra bit på vägen och kan man dessutom investera i en hållbar produkt och samtidigt tjäna pengar på det så passar det en redig Smålänning perfekt!

Uppladdade filer