FÅ OFFERT
Bidrag till lagring av egenproducerad energi förlängs

Bidrag till lagring av egenproducerad energi förlängs

2019-12-17
/
av
Nicklas Wallberg
I kategorin

Under slutet av 2016 infördes stöd för investering i lagring av egenproducerad el. Den senaste tiden har det funnits viss osäkerhet kring om detta stöd kommer att finnas kvar eller om det ska förändras. Men nu är det alltså klart att stödet förlängs till 31 december 2020.

Bidraget för lagring av egenproducerad el kommer alltså att ligga kvar på samma nivå som tidigare, det betyder 60 procent av investeringskostnaden, maximalt 50 000 kr. Stödet söks via din lokala länsstyrelse eller enkelt via boverket.se.

Ett batterilagringssystem hjälper dig att bli mer självförsörjande och att du kan utnyttja mer av din egenproducerade solel. Matchas solcellsanläggningens produktion med villans årsförbrukning kan du gå från att utnyttja 35-40% till runt 80% av den egenproducerade elen med ett batterilagringssystem.

ECOKRAFT arbetar uteslutande med Solarwatt MyReserve när det kommer till batterilagring. MyReserve är världsledande när det kommer till effektivitet och säkerhet. Just effektiviteten är otroligt viktig när det kommer till lagring av energi, då våra hushållsapparater kräver energi otroligt snabbt och förbrukar elen i ett pulserande mönster.

Nedan kan du se en video om Solarwatt MyReserve. Videon startar vid sektionen om just effektivitet. Självklart kan du starta om videon om du vill se hela introduktionen (videon är på engelska).

Uppladdade filer