FÅ OFFERT
Solenergi steg för steg

Solenergi steg för steg

2015-03-27
/
av
Ecokraft
I kategorin

SOLENERGI STEG FÖR STEG

Intresset för solenergi och miljövänlig el från solceller blir allt större men för många kan det kännas krångligt med hur man ska göra för att själv investera i solenergi. Som kund vill man känna sig säker i att det man köper fungerar och att produkten är anpassad efter de behov man har. Därför jobbar vi på ECOKRAFT alltid med att se till kundens behov och förutsättningar för att ta fram ett system man kan vara trygg med och som skapar värde under hela livslängden.


Nedan redogör vi vår process i arbetet från första kundkontakt till färdig installation:

  1. KUNDKONTAKT
  2. PROJEKTERING & OFFERT
  3. INSTALLATION

KUNDKONTAKT

Oftast sker första kontakten med kunden genom att vi får in en intresseanmälan. Utifrån kundkontakten får vi reda på de väsentliga uppgifter vi behöver för att kunna projektera och offerera en solcellsanläggning.

För att vi ska kunna göra en så korrekt projektering och offert som möjligt rekommenderar vi att man är förberedd med mått på taket, placering av eventuella takhinder, takstolsavstånd med mera.

Intresseanmälan lämnas enklast genom att klicka "begär offert" här på sidan, att maila oss på info@ecokraft.se eller ringa oss på 016-5519920

PROJEKTERING & OFFERT

När vi fått de uppgifter om taket vi behöver gör vi en projektering där taket och dess underkonstruktion ritas upp med rätt mått. Eventuella takhinder placeras ut för att sedan rita in solcellernas placering. Det är i det här stadiet takets maximala effekt bestäms.

Monteringssystemet anpassas efter takbeläggningen och dimensioneras efter rådande snö- och vindlaster. Då alla tak har olika förutsättningar beräknas taken individuellt och systemet blir därmed unikt anpassade efter just det tak det ska monteras på. Detta är ett av de viktigaste stegen i processen då solcellssystemet ska sitta uppe i över 40 år och klara alla typer av väder. Från projekteringen tas dokumentation, produktionsdata samt en visualisering av solcellssystemet fram.

När systemets effekt är bestämd och monteringssystemet beräknats tar vi fram en offert på materialet samt arbetet om montering önskas. I offerten presenteras priser, förutsättningar, rekommenderade produkter samt ekonomiska kalkyler.

INSTALLATION

Väljer man att acceptera vår offert har man gjort ett utmärkt val och då kvarstår endast installation av systemet innan man är igång med att producera sin egen solel. Leveranstiden från beställning är ca 2-4 veckor och önskar man montering görs denna normalt inom en vecka efter materialleverans. Vi samarbetar med flera montörer och kan därför erbjuda montering i södra-, mellersta- och större delen av norra Sverige.

Installationen består av två delar, montering av solcellerna på taket och anslutning av systemet till nätet, den första delen innefattar koppling och dragning av elen på DC-sidan. En solcellsanläggning är en starkströmsanläggning vilket innebär att det finns krav på vem som får installera den och hur det ska göras. Nätanslutningen måste göras av behörig elektriker och denna del innefattar även för- och färdiganmälan till elnätsägaren. Mer information finns att läsa på www.elsäkerhetsverket.se

Uppladdade filer