FÅ OFFERT
Hållbarhet på högsta nivå

Hållbarhet på högsta nivå

2019-05-14
/
av
Ecokraft
I kategorin

Vi känner att företag som påstår att de är miljövänliga ska hålla vad de lovar. Det betyder att man från början måste titta på konsekvenserna av allt man gör. Bara denna vecka har vi blivit dramatiskt påminda om vikten av att minska koldioxidutsläppen.

Alla involverade – från fabriksgolvet, ute på vägarna, inne på kontoret och i styrelserummet – ska agera för att skapa en bättre värld.
På Solarwatt gör vi inte bara produkter som skyddar miljön och producerar ren utsläppsfri energi, våran process är också så resurseffektiv och har så låga utsläpp som möjligt. Ta en av våra huvudprodukter.

MyReserve – Intelligent byggd, enkel att återanvända

Redan i idéstadiet var det första modulära batterilagringssystemet designat för att minimera påverkan på miljön. Som nummer ett – Vi har kontroll över hela kedjan, med produktion i Frechen och Dresden samt underleverantörer i Tyskland kan vi minimera transportutsläppen.

Som nummer två – MyReserve lagrar mer än tio gånger mer förnyelsebar energi över sin livstid än vad som används vid dess produktion. Batterilagringssystemet “betalar tillbaka” energin som gått åt i produktion efter bara 400 laddcykler (normalt 18 månader).

På grund av att batterierna är så små som möjligt behövs mindre transportutrymme vilket betyder väldigt mycket mindre koldioxidutsläpp vid transport. Till exempel sju gånger fler enheter per container än den tidigare versionen av MyReserve. Det är viktigt på en lastbil från Köln till Hamburg – men ännu viktigare på ett containerfartyg från Hamburg till Österrike.

Dess “byggstens-design” betyder att man aldrig behöver byta ut hela batterilagringssystemet. Moduler kan eftermonteras och man kan utöka med batteripack för att öka kapaciteten och prestandan.

Precis som vid ett garantiärende eller byte av batteripack, ersätts endast det batteripacket. Man behöver inte byta hela batterilagringssystemet. Detta sänker utsläppen vid transport och betyder också att färre ersättningsdelar behöver bytas ut.

Vi tänker på “efterlivstiden” redan från början och säkerställer att MyReserve har en extremt hög återvinningsgrad.

Vi använder skruv och plugg istället för att svetsade delar så att batterierna är lätta och inte förstörs vid öppning. Dessutom har komponenterna en väldigt hög återanvändningsmöjlighet, och sist men inte minst är delarna lätta att demontera så att råmaterialen enklare kan återanvändas.

Vi återkommer inom kort med fler miljövänliga produkter och vårt företags syn på detta.Originalartikel skriven av Carl Cook is Sales Manager, Solarwatt UK – Midlands, Wales and West. Översatt av ECOKRAFT Sverige AB

Uppladdade filer