FÅ OFFERT

Solceller till bostadsrättsförening i Eskilstuna | ECOKRAFT

2014-05-15
/
av
Ecokraft
i kategorin

Solceller - Bostadsrättsförening 

Brf Nåldynan på Noachsgatan blev den första bostadsrättsförening i Eskilstuna att investera i  solceller. Solcellsanläggningen på 60kW producerar ca 52 300 kWh/år och är ett steg i  riktningen till att bli mer självförsörjande och sänka elkostnaderna samt göra ett slag för  miljön. Solcellsanläggningen minskar CO2 utsläppen med ca 5320 kg/år och sett över  livstiden blir det totalt över 212 ton minskade CO2 utsläpp. 

Solceller till BRF Nåldynan – Hur fungerar det? 

Solcellssystemet på bostadsrättsföreningen Nåldynan i Eskilstuna är uppdelat på fem tak  som rymmer 12000W vardera och solcellerna som används till anläggningen är våra S-Class  Vision 60 Smart ("nästa generations solceller"). Modulen har marknadens bästa garantier  med 20 års produktgaranti och 30 års 87 % linjär effektgaranti. Dessa solceller förväntas  producera upp till 30 % mer över livslängden i jämförelse med traditionella glas/folie moduler. 

Alla systemen är självklart separat beräknade efter rådande snö- och vindlaster så att  monteringssystemen blir rätt dimensionerade. Genom att se till rådande förhållanden  kalkyleras rätt antal takfästen och rätt antal aluminiumskenor fram så att systemet står emot  alla sorters väder under hela livslängden. 

Fördelar med solceller för bostadsrättsföreningar 

Fördelarna med solceller för bostadsrättsföreningar är många. Bland annat medför solceller  följande fördelar för en BRF: 

∙ Möjligheten att spara in på energi- och elkostnader för fastigheten

∙ Möjligheten att spara in på energi- och elkostnader för lägenheter i  bostadsrättsföreningen 

∙ Möjligheten att producera och förbruka miljövänlig el 

∙ Möjlighet att ta del av skattereduktion på producerad el 

Skattereduktion solceller bostadsrättsförening 

Solceller för bostadsrättsförening kommer med flera ekonomiska fördelar. En av dem är just  möjligheten till skattereduktion tack vare solceller i bostadsrättsföreningen. Detta genom att bostadsrättsföreningen producerar el under dagarna som inte utnyttjas vilket innebär att ett elöverskott har bildats. Överskottet av el säljer bostadsrättsföreningen tillbaka till sitt elbolag för att få både ersättning och skattereduktion.

Om du är intresserad av solceller till BRF så be om en offert här.


Uppladdade filer
Vad tyckte du om denna artikel?