FÅ OFFERT
Så började BRF Nåldynan i Eskilstuna producera solel

Så började BRF Nåldynan i Eskilstuna producera solel

2014-05-15
/
av
Ecokraft
I kategorin

Först i Eskilstuna med solceller

Brf Nåldynan på Noachsgatan blev den första bostadsrättsförening i Eskilstuna att investera i  solceller. Solcellsanläggningen på 60kW producerar ca 52 300 kWh/år och är ett steg i  riktningen till att bli mer självförsörjande och sänka elkostnaderna samt göra ett slag för  miljön. Solcellsanläggningen minskar CO2 utsläppen med ca 5320 kg/år och sett över  livstiden blir det totalt över 212 ton minskade CO2 utsläpp. 

Så funkar det

Solcellssystemet på bostadsrättsföreningen Nåldynan i Eskilstuna är uppdelat på fem tak  som rymmer 12000W vardera och solcellerna som används till anläggningen är våra S-Class  Vision 60 Smart ("nästa generations solceller"). Modulen har marknadens bästa garantier  med 20 års produktgaranti och 30 års 87 % linjär effektgaranti. Dessa solceller förväntas  producera upp till 30 % mer över livslängden i jämförelse med traditionella glas/folie moduler. 

Alla systemen är självklart separat beräknade efter rådande snö- och vindlaster så att  monteringssystemen blir rätt dimensionerade. Genom att se till rådande förhållanden  kalkyleras rätt antal takfästen och rätt antal aluminiumskenor fram så att systemet står emot  alla sorters väder under hela livslängden. 

Flera fördelar

Det finns flera fördelar med solceller, och solceller för BRF är inget undantag. Det finns mycket att både spara och tjäna. Här listar vi några av de fördelar som din bostadsrättsförening kan dra nytta av om ni gör som BRF Nåldynan och installerar solceller på fastighetens tak.

  • Fastighetens energi- och elkostnader kan minska
  • Föreningens medlemmar kan få minskade energi-och elkostnader
  • Produktion och förbrukning av miljövänlig el skaparförutsättningar för en hållbar framtid
  • Möjlighet att få reducerad skatt på erproducerade el

Möjlighet till skattereduktion 

Att investera i solceller kommer med flera ekonomiska fördelar för bostadsrättsföreningen, och möjligheten till skattereduktion är en av dem. Genom att föreningen producerar el som inte utnyttjas skapas ett elöverskott. Det här överskottet säljs tillbaka till föreningens elbolag och kan då ge både ersättning och skattereduktion.

Om du är intresserad av solceller till BRF så be om en offert här.


Uppladdade filer