FÅ OFFERT
Smarta hem och solceller i ett intelligent paket

Smarta hem och solceller i ett intelligent paket

2020-11-12
/
av
I kategorin

Lagra energi från solceller

Solenergi som produceras genom solceller under dagen och sedan inte utnyttjas matas oanvänd tillbaka direkt ut på elnätet – Något som många solcellsproducenter säkert kan känna igen sig i. Senare på natten när solcellerna inte producerar någon el måste man köpa tillbaka el från sitt elbolag. Det finns dock lösningar till detta där du kan lagra energi och använda system för energihantering.


Energihantering med Solarwatt

Solarwatt EnergyManager är ett energihanteringssystem som erbjuder lösningar för just detta problem. EnergyManager övervakar, kontrollerar och reglerar alla energiflöden i ditt hushåll. Systemet ser till att maximal mängd solenergi förbrukas inom hushållet för att minska mängden el som måste köpas och minskar därmed energikostnaderna i hushållet.

Kontrollera och optimera din elkonsumtion

Vill du börja producera din egen el samtidigt som du gör både plånboken och klimatet en tjänst? Genom att bli mikroproducent av solel kan du bli en miljökämpe. Med hjälp av EnergyManager får du dessutom full kontroll och kan optimera elkonsumtionen i hushållet. Därmed kan du, på ett intelligent sätt, skära ner på dina elkostnader. Genom att koppla upp dig via app till mobil eller dator kan du enkelt få en överblick över dina anslutna system.

En stor fördel är att tack vare ett brett utbud av gränssnitt så kan du koppla EnergyManager till en rad olika system och enheter. Eftersom EnergyManager är utvecklat som ett öppet system för växelriktare och kompatibla värmepumpar fungerar den i perfekt harmoni med nästan alla system.


Problemfri övervakning och reglering av energiflöden

Solarwatt EnergyManager är en intelligent styrenhet för energiförsörjningen i ett hushåll. Den ansvarar samtidigt för energiproduktion och energiförbrukning och har bland annat följande fördelar:

  1. Intelligent styrning av växelriktare och solceller

I kombination med Solarwatt-växelriktare har EnergyManager ett intelligent matningssystem som dynamiskt reglerar växelriktaren vid behov.

  1. Gratis tillgång till den prisbelönta EnergyManager-portalen

Med den flera gånger prisbelönta EnergyManager Portal kan du lära dig mer om energiflödena i ditt hushåll och optimera din förbrukning. Portalen visualiserar snyggt data från din EnergyManager rakt in i din surfplatta, dator eller smartphone.

  1. Flexibel aktivering av enheter

Förutom hushållsapparater kan du också integrera större apparater som, till exempel värmepumpar. Sedan kan dessa aktiveras och avaktiveras, övervakas och kontrolleras beroende på energiproduktionen från dina solceller.

  1. Övervakning – Solceller

Slipp tänka på övervakning av solceller. EnergyManager övervakar ditt solcellssystem och mäter hur mycket solenergi som finns och när.

  1. Maximal datasäkerhet

Dina uppgifter är säkra från obehörig åtkomst tack vare SSL-kryptering enligt internetbankstandarden och lagras säkert på tyska servrar.

  1. Enkel installation

Den enkla installationen av EnergyManager sker på en topp-skena i din byggnadssäkringsbox. Enheten ansluts sedan till internet.

Tror du att EnergyManager kan förbättra ditt hushåll? Snacka med oss om du vill veta hur EnergyManager skulle kunna fungera för dig.


Uppladdade filer